De ce să îți petreci timpul liber prin ONG-uri?

Dacă încă mai ai o umbră de îndoială în ceea ce privește dacă este bine sau nu să faci voluntariat, acest articol sper să te determine să faci o alegere.

Voluntariatul înseamna implicare, dăruire și dezvoltare personală. Noi nu definim voluntariatul ca o muncă nerăsplătită, ci mai degrabă îl considerăm o rampă de lansare într-un univers în plină expansiune și care așteaptă explorat. Principalele motive pentru care studenții aleg să facă voluntariat sunt: pentru dezvoltarea personală și pentru a schimba ceva la mediul academic actual.

Tu de ce ai alege să faci voluntariat?

Cum credeai, studenții aleg voluntariatul din diverse motive, dintre care:

  1. Evoluție

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru care o persoană activează ca voluntar este dezvoltarea personală. Prin voluntariat înveți să îți cultivi spiritul civic, solidaritatea, încrederea sau responsabilitatea socială. Implicarea în acte de voluntariat determină conștientizarea tinerilor de problemele din jurul lor, pe care în mod normal nu le-ar observa.

Este cunoscut faptul că BEST Iași recrutează de două ori într-un an universitar. Acest lucru ajută organizația să crească numărul membrilor și prestigiul organizației. Universul în care îi introducem poate fi ceva nou pentru ei, ceva ce îi antrenează și îi dezvoltă multilateral. Fie că este FR, HR,PR sau IT, studenții pot alege orice departament pentru a să cunoască tainele sale.  

 

  1. Învățare

Voluntariatul este considerat experiența profesională în specialitate. Studenții dobândesc cunoștințe și abilități noi într-un domeniu anume, cunoștințe pe care le-ar putea fructifica la viitorul loc de muncă.

Acțiuni precum a alege ce vrei să faci sau a face ceva diferit de ceea ce îți oferă facultatea sădesc în propriul suflet dorința de a învăța lucruri diferite.

Fiind o organizație europeană, BEST Iași are o legătură deschisă cu organizațiile din străinătate. Frecvent, se organizeză cursuri, traininguri la care participă studenți din întreaga Europa. Acesta este un prilej important ca să cunoști oameni și culture noi.

 

3.Prietenie

Voluntariatul oferă beneficii, atât pe partea de experiență profesională, cât și personală. Cei care se implică activ ca voluntari pot lua contactul cu foarte mulți oameni, din diferite categorii sociale. Relația cu aceștia tinde spre atingerea unui obiectiv comun, obiectiv ce se poate materializa prin noi prietenii și satisfacții personale.

  1. Flexibilitate

În cadrul unui ONG înveți cum să îți organizezi timpul într-un mod eficient, cum să jonglezi între studiu, asociație, distracție și viață socială. Ești convins că modul cum îți gestionezi timpul este eficient, că ai timp să faci orice, dar te înșeli. Abia după ce aprofundezi și te extinzi înveți cum să îți dozezi forțele, să muncești treptat pentru ceea ce vrei și pentru scopul comun al organizației din care faci parte.

5.Distracție

Este cunoscut faptul că studenția este asociată cu libertatea și distracția, iar faptul că faci parte dintr-o organizație sporește această trăire.

 

Așadar, din orice perspectivă ai privi voluntariatul, nu există pierzători sau neștiutori. Există doar persoane care își doresc să învețe, să evolueze și să schimbe ceva în cadrul mediului academic. Nu uita să profiți din plin de studenție, să iei parte la cât mai multe activități și să faci totul cu devotament.

Iar în încheiere, vreau să îți adresez, studentule, o întrebare: Ai fi interesat de voluntariat?

Te așteptăm cu brațele deschise în familia BEST Iași!


Dacă te-am făcut curios aplică aici.