De ce iubim voluntariatul?

      

22092791_1191110244322992_1387304884_o

 

        Trăim într-o societate în care asociem munca cu remunerația, părându-ne foarte straniu ca cineva să depună efort într-un mod altruist și voluntar. Dar este departe de a fi așa! Există sute de motive pentru care mii de voluntari se dedică scopurilor în care cred, considerând că satisfacția personală este mai importantă decât cea materială.

 

        De ce iubim voluntariatul?

  1. Voluntariatul este echivalat cu anii de experiență

Legea 78 din 2014, articolul 10, alineatul 2, prevede că activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.  Aceasta este o veste grozavă pentru studenții proaspăt ieșiți de pe băncile facultăților, care de obicei sunt și voluntari.

      2.    Îți adaugă un plus la CV

Pe lângă faptul că este considerat experiență profesională, voluntariatul scoate în evidență faptul că ai interese personale pentru care ești dispus să muncești și să lupți, lucru apreciat de specialiștii în recrutare, iar menționarea unei astfel de activități în CV îl poate aduce pe candidat față în față cu un potențial angajator. Așadar, putem numi voluntariatul o “portiță spre marile companii”.

 

  1. Dezvoltare personală

Poate chiar mai importantă decât motivația profesională este dezvoltarea personală de care ai parte atunci când te apuci de voluntariat. Cum te ajută voluntariatul?! Îți șlefuiește caracterul, crează un mediu creativ și de învățare, îți dezvoltă abilitățile practice, te ajută să îți îmbunătățești abilitățile de relaționare și, poate suna clișeic, dar contribui la fericirea altora, deci, și la a ta. Aș putea vorbi zile în șir despre beneficiile personale ale voluntariatului, dar acestea sunt cel mai bine trăite, nu povestite.

 

Modurile în care voluntariatul este benefic pentru tine și pentru cei din jur sunt nenumărate, dar incredibil de evidente, odată ce începi. Motivația pe care o simți atunci când realizezi felurile și ariile în care aceste activități extracurriculare te-au dezvoltat este enormă și de nedescris. Noi, te așteptăm în BEST Iași cu brațele deschise, să trecem prin această experiență împreună.

 Ține minte, recrutările încep în curând. Atenție, voluntariatul poate da dependență!

 

Și….voi de ce iubiți voluntariatul?