Cum să iei notiţe la facultate? Metoda Cornell

    Cum să fii mai eficient la facultate? Cum să înveţi mai bine? Acestea sunt nişte întrebări pe care şi le-ar pune orice student care doreşte ca studiile lui să fie folositoare pe viitor.
Poţi începe să scrii cursurile predate de profesor mai eficient şi să desparţi informaţia principală de cea secundară. Te poate ajuta Metoda Cornell. Pe de o parte îţi va fi mai uşor să te pregăteşti pentru un examen sau pentru un test. Pe de altă parte facilitează şi reţinerea de lungă durată.


Această metodă a fost inventată de un expert de la Universitatea Cornell, Walter Pauk, care este şi autorul bestseller-ului “How to study in College”.

Pentru a te folosi de această metodă o să ai nevoie să faci o mică pregătire iniţială.
Primul pas este pregătirea foilor de curs.
Al doilea pas, să înveţi să le foloseşti.
Metoda Cornell template

La etapa de pregătire a foilor de curs trebuie să împarţi pagina în trei zone de lucru ca în imaginea de mai sus.

Prima zonă de lucru se completează în timpul orelor de curs, cu informaţiile dictate de profesor sau ceea ce consideri necesar de notat:
studentul conspectează–  Idei principale;
– Diagrame/Grafice;
– Tabele;

*Lasă spaţii între teme.

A doua zonă se completează în cel mult 24 de ore. De obicei acolo trecem întrebările pe care le avem legat de temă. Aş recomanda să împarţi întrebările în două tipuri:
– Întrebări la care Google are răspuns, de ex. Termeni pe care ai uitat sau nu eşti sigur ce semnifică. Sunt genul de întrebări: Google It!
– Întrebări pentru profesor, poate nu ai înţeles o temă nouă, sau întrebări pentru colegii care crezi că te pot ajuta.
În această zonă poţi trece şi întrebările care vor fi la examen.

A treia zonă este pentru un rezumat al lecţiei. Această procedură te va ajuta să înţelegi mai bine tema predată. Vei observa că este uşor să transformi informaţia predată 90 minute în câteva propoziţii cu idei principale.

Metoda Cornell nu se bazează doar pe o memorizare automată, ca un robot, dar te ajută la înţelegerea subiectului predat. Te face să reflectezi asupra temei prezentate. Uneori studenţii au nevoie doar de a învaţa rapid ceva pentru a trece un test sau un examen şi apoi să uite totul ca un vis urât. Dar dacă tu planifici să reţii pe lungă durată informaţia primită şi să o foloseşti în continuare ai nevoie de mai mult efort. Poţi începe prin a ţine notele de curs în mod inteligent.
Tu ce metode de a conspecta foloseşti? Ai încercat să scrii cursurile la laptop? Scrie în comentarii dacă foloseşti o metodă specială.