Ce sunt cursurile BEST?

Poate ai mai auzit de cursurile BEST și ți-au stârnit interesul. Poate chiar ai văzut câteva postări pe Facebook și ai fost tentat să te înscrii. Cu toate astea încă eziți pentru că n-ai nici cea mai mică idee în ce te-ai băga dacă te-ai înscrie. În rândurile următoare vom încerca să-ți răspundem la cât mai multe întrebări 🙂

Ce sunt? Sunt cursuri organizate în fiecare anotimp de studenți pentru studenții de la universitățile tehnice.

Unde? Orice oraș din Europa în care există un grup local BEST.

Cât durează? În jur de 10-12 zile.

Cât costă? De la 50 la 0 euro, iar taxa cursului cuprinde 3 mese pe zi (dintre care cel puțin o masă caldă), cazarea și cursul propriu-zis. Taxa variază și în funcție de țara din care provii. De aceea, dacă ești din România, trebuie să plătești doar 33% din suma inițială. Pe lângă această taxă, mai este și un depozit pe care va trebui să-l plătești și pe care îl vei primi înapoi la sfârșitul cursului. Bineînțeles, va trebui să plătești și transportul până la curs. Prețul cursului este atât de mic, deoarece ne ajută universitatea care ne permite să folosim căminele, facem FR (fund raising) și încheiem parteneriate de sponsorizare.

Vei învăța ceva? Cursurile se încadrează în cele 3 categorii: tehnologie, inginerie aplicată și abilități în carieră. Vei vedea cursuri care variază de la cum să-ți începi propriul start-up până la componentele unui iPhone și tehnologii inteligente.

Cum te poate ajuta la facultate? Pe lângă faptul că vei învăța ceva care te pasionează și care te va ajuta în carieră, la sfârșitul cursului vei primi un document ce atestă participarea ta la curs și care poate fi un mare atu în dosarele pentru bursă sau într-un CV. În plus, cu siguranță vei da mai bine în ochii profesorilor și chiar ai posibililor angajatori dacă demonstrezi că ești o persoană preocupată de propria educație.

Te vei distra? Ca orice student, înveți cât înveți (mai ales acum, în perioada sesiunii :)) ), dar ai nevoie și de un pic de distracție pentru a-ți trăi din plin anii de studenție. În cadrul cursurilor, pe lângă partea academică, se vor organiza tot felul de activități și petreceri pentru a avea o experiență cât mai memorabilă.

Dar calitatea cursului? Fiecare dintre cele 97 de grupuri locale din Europa organizează un astfel de curs și fiecare dintre ele trebuie să îndeplinească un anumit set de criterii pentru a avea un curs considerat de succes. Pe lângă asta, multe grupuri locale aspiră să câștige un Golden Apple, care este un premiu ce atestă calitatea superioară a unui curs.

Unde te înscrii și cum poți afla mai multe detalii? Pe site-ul oficial BEST este lista de cursuri, iar pe site-ul local BEST găsești mai multe informații legate de cursuri, cum aplici, ce este o scrisoare de motivație și multe altele. 

 

Sper că acum înțelegi mai bine ce presupune să mergi la un astfel de curs și că vei lua o decizie informată atunci când vine momentul să te înscrii.