BEST Training Weekend – Activități pentru dezvoltarea studenților ieșeni

Începând din 2012, BEST Iași organizează  evenimentul educațional BEST Training Weekend. După cum sugerează și numele, acesta cuprinde sesiuni de training pentru studenții ieșeni, cărora le asigură oportunități de dezvoltare multilaterală.

Pe data de 19 aprilie BEST Training Weekend și-a deschis porțile prin activitatea BEST Talk, un elementul de noutate de anul acesta, al cărei scop a fost prezentarea importanței activităților de educație complementară în rândul studenților. Pe tema „Cum îți influențează dezvoltarea personală modul de a gândi”, Gabriela Zboiu și Alexandru Petrila, inivitații nostri au inspirat participanții povestind din experiența lor.

 

 

Activitatea Local Event on Education, care se află deja la a treia ediție, a presupus o discuție pe o temă de interes general, între studenți, profesori și reprezentanți ai companiilor. Focusul acestei ediții a fost pe schimbările generației de acum și ce presupune adaptarea la acestea, astfel încât au fost identificate soluții pentru îndrumarea liceenilor în alegerea facultății și a carierei. O altă soluție o reprezintă organizarea unor activități împreună cu profesorii, astfel încât studenții să aibă mai mult curaj în purtarea unor discuții libere cu profesorii, dar și să aibă mai mult curaj în adresarea unor întrebări.

În edițiile anterioare ale acestei activității, s-a concluzionat că un tânăr angajat în domeniul în care a studiat ar motiva și inspira studenții actuali. Tot ei ar putea fi implicați în diferite activități practice desfășurate în facultate. Astfel, se vor aplica noțiunile teoretice studiate și tinerii vor fi mult mai pregătiți pentru viitorul job.

Un alt aspect care ar putea fi luat în considerare este formarea studentului din punct de vedere umanist. Acest lucru poate fi făcut atât în facultate, de către oameni specializați în știința educației și psihologie, cât și prin încurajarea de a participa la diferite evenimente cu acest specific.

S-a pus în discuție și nesiguranța sau confuzia tinerilor în alegerea facultății sau a carierei. Aceștia simt nevoia de a fi îndrumați atât în perioada preuniversitară cât și în cea universitară, pentru a-și găsi adevăratele pasiuni și puncte de interes.