Şansa companiilor-oportunitatea studenţilor

Cu siguranţă că cei mai mulţi dintre voi s-au gândit la faptul că, undeva, în mulţime, există studenţi entuziasmaţi cu abilităţile şi cunoştinţele potrivite, care s-ar plia exact pe nevoile companiei în care lucraţi. Din păcate, sunt atât de multe activităţi, majoritatea fiind lipsite de relevanţă, încât atenţia studenţilor este captată de fluxul continuu de informaţii, fără ca aceştia să-l poată filtra în mod eficient, ratând astfel numeroase oportunităţi.

 

După terminarea facultății, studenții se răspândesc care încotro, mulți ajungând să facă cu totul altceva decât și-au propus. Unii dintre ei ajung să lucreze în servicii, deşi au studiat inginerie, iar alţii pleacă în străinătate, fiind nemulţumiţi de ofertele de angajare din România. Oare ce i-a determinat să ia astfel de decizii? Lipsa oportunităților? Puţin probabil. Noi credem că nu aici se află problema, ci în lipsa de vizibilitate a acestor oportunități. Lucrurile ar fi diferite dacă studenţii ar participa măcar la un sfert din evenimentele de dezvoltare personală şi profesională care se organizează în jurul lor.

Cum se vede asta pentru companii? Ei bine… sunt tot mai puţini aplicanţi pentru posturile vacante şi locuri la intership-uri care nu se ocupă. Intership-urile, joburile sezoniere, temporare sau oportunităţile de practică sunt printre cele mai bune modalităţi de a pregăti studenții pentru a deveni oameni ce activează în domeniul studiat.

Stând la masă cu angajatorul, la o discuție informală despre carieră și oportunități.
Stând la masă cu angajatorul, la o discuție informală despre carieră și oportunități.

O altă modalitate eficientă de a introduce studenţii într-o viitoare carieră este implicarea lor în diverse evenimente dedicate dezvoltării în carieră. Un astfel de eveniment este JobShop® “Evenimentul Naţional de Carieră” organizat de BEST Iaşi. Acesta reprezintă o oportunitate atât pentru studenţi, cât şi pentru companii, care vor avea parte de o vizibilitate mult mai mare. Misiunea pe care BEST şi-o asumă de peste 17 ani este dezvoltarea studenţilor. Prin toate proiectele şi evenimentele noastre încercăm să le punem la dispoziţie studenţilor oportunităţi diverse de dezvoltare personală şi profesională. JobShop® nu face rabat de la misiunea noastră şi nici de la standardele de calitate la care încercăm mereu să ajungem. Prin JobShop®, încercăm să îi aducem mai aproape pe studenţii politehnişti care îşi doresc să înveţe ce este ingineria, să afle care este modul de lucru al companiilor importante din domeniu şi care se simt pregătiţi să devină ingineri de top care să reclădească societatea.

Ce presupune, mai exact, JobShop®? Pe lângă Zilele de Standuri specifice târgurilor de carieră, mai există şi diverse activităţi de tip training, workshop sau discuţie liberă între antreprenor sau om de succes şi student. Astfel, studenţii vor avea ocazia să căpete cunoştinţe şi abilităţi tehnice şi să-şi cunoască viitorii angajatori, la fel cum reprezentanţii companiilor vor putea evalua oamenii pe care îi vor primi să lucreze pentru compania lor.

Jobshop (R)- Evenimentul Național de Carieră

De peste patru luni, de când a fost ales coordonatorul, membrii BEST Iaşi au început deja să pregătească cea de-a 17-a ediţie a evenimentului. Activităţile de anul acesta stau sub semnul dezvoltării; atât a abilităţilor tehnice, cât şi a soft-skills.

Aşadar, pregătirile pentru JobShop® sunt în toi. Lucrăm cu drag şi spor la pregătirea activităţilor pentru eveniment şi la găsirea celor mai bune oportunităţi pentru studenţi. Dacă vreţi să ne fiţi alături în misiunea noastră, dezvoltarea studenţilor, vă aşteptăm la eveniment. Fiţi pregătiţi să auziţi mai multe despre acest eveniment de carieră în lunile viitoare.